#TBT - ERILAINEN JUHANNUS
Juhannus, tuo suomalaisten odottama SUURI keskikesän juhla! Kesämökin rantasauna, olut, kokko, grillimakkara, vesisade - niistä on kunnon juhannus tehty. Vuosi sitten päätimme toteuttaa vähän erilaisen juhannuksen ja lähdimme Tukholmaan. Rantasaunaa kun emme omista, olut ei viime vuonna maistunut, kokko on tylsä ja grillimakkaroita oli tuossa vaiheessa syöty jo tarpeeksi. Vain sade oli jäljellä, niinpä otettiin se mukaan matkalle!
Kolme päivää ennen aattoa tehtiin nopea päätös ja matka oli ostettu. Tiedossa oli vain se, että myös Ruotsissa vietetään juhannusta. Toisin kuin kotikaupungissamme, Tukholman Skansenilla kuulemma vietetään juhannusta oikeasti. Lähdettiin katsomaan mitä länsinaapurit tekevät taas paremmin.

Monen Tallinna-reissun jälkeen Tukholman laiva tuntuu valtameriristeilijältä, hyvä ettei eksy sisälle ja matka tuntuu ikuisuudelta. Kun vielä entisessä elämässä kävimme nukkumaan ihmisten aikoihin, laivalla ei ehtinyt kuitenkaan kuin käymään syömässä.
Kuten totesin aikaisemmin, sade tuli mukaamme. Emme kuitenkaan lannistuneet vaan suuntasimme Skansenin ulkoilmamuseoon. Voi kyllä oli märkä reissu.

Skansen yllätti positiivisesti, ympäri Ruotsia puretut talot sijoitettiin alueelle kertomaan historiaa. Ruotsalaisten työläisten vanha välipala (lettutaikina sekoitettuna läskiin ja pekoniin) oli toki myös kiva kokea, mutta toista kertaa ei välttämättä tulla maistamaan.

Juhannuspäivän tapahtuma piti sisällään mm. juhannussalon ympärillä tanssimista, kukkaseppeleiden tekemistä, orkesterimusiikkia ja kansantanssia. Sade ei piristänyt päivää, mutta ei annettu sen pilatakaan sitä.

Jos juhannussuunnitelmat siis puuttuvat vielä, laivavarustamoilla taitaa olla vielä lähtöjä perjantaille ainakin Turusta!

Onnellisiahan tässä ollaan vaikka tänä vuonna juhannus tarkoittaakin niiden perus neljänkymmenen vaipan vaihtoa ja minien hyssyttelyä jumppapallolla. Jos sitä kaupungin kokkoa kävisi silti tsekkaamassa....

M

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Arkisto