EX TEMPORE REISSUT


Ja sitten ne sano, että "PAH, kohta teillä on lapsia, ettekä enää voi elää vapaasti - sanokaa vaan hyvästit noille yllärireissuille!"

Niin, että onnistuuko ex tempore-elämä 1,5kk ikäisten kaksosten kanssa?! Joo ja vähän ei. Mutta enemmän "joo".


Me ollaan aina tykätty mennä ja kokea. Ei sen aina tarvitse olla mikään pitkä matka, eriyisen siisti paikka tai tarkoin suunniteltu juttu. Lähinnä istutaan autoon ja aikataulun mukaan suunnataan lähemmäs tai kauemmas - välillä lähipaikkakunnille, joskus taas Tallinnaan.


Tällä kertaa tänään päätimme puolen päivän jälkeen (=neljän tunnin kitinäorkesterin esiintymisen huipennuttua) kerätä koko poppoon autoon ja suunnata jonnekin. Pieneen autoomme pakattiin vauvojen lisäksi mukaan vaunut, (hoito)reppu täytettynä vaipoilla ja harsoilla, kameralaukku, rintapumppu ihan varmuuden vuoksi sekä kaupasta karkkipussi automatkalle.  Päädyimme Mikkeliin.

Autossahan minit tosiaan viihtyvät monien muiden vauvojen tapaan erinomaisesti, joten itse matka meni muitta mutkitta. Molemmat söivät ennen lähtöä, joten perillä Mikkelissä oli vielä aikaa kierrellä auringonpaisteisessa kaupungissa ennen seuraavaa imetyshulabaloota.
Satamassa sattui olemaan Kansainväliset suurmarkkinat, jossa puikkelehdimme vaunujen kanssa jonkin tovin. Noh, ensi viikolla markkinat saapuvatkin taas Lappeenrantaan. Vanhemmat saivat pientä välipalaa ja minit jatkoivat päiväuniaan tyytyväisinä vaunuissa.

Kaiken kaikkiaan Mikkeli vaikutti kivalta kaupungilta pyöriä. Kierreltiin siellä täällä ja suunnattiin vesitornille(?), jossa vanhemmat saivat tankattua hiukan juomista ja löydettiinpä kiva puistoalue minien ruokailua ja vaipanvaihtoa varten. Tuli muuten ekaa kertaa vaihdettua vaippa ulkona! Ja taas oli kaikilla niin paljon mukavampaa kun oli massut täynnä ja pyllyt kuivat.

Kaiken kaikkiaan meille ulos lähteminen tosiaan on keino vähän hengähtää itsekin ja jättää kotiaskareet hetkeksi taakse. Varsinkin M kaipaa elämää kodin ulkopuolella ja onhan se oikeasti kiva olla koko perheenä menossa. Siinä vähän saattaa välillä muistaa sen parisuhteenkin merkityksen kun minit nätisti koisii vaunuissa ja oma mieli on keveä ja täynnä kesäistä fiilistä.

Toinen tarina onkin sitten kotiinpaluu ja se, mitä illalla tapahtuu. Tällä kertaa ilta meni loistavasti ja säilyimme suurimmilta kiukuilta. Millos otettas uusiks?!

N

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Arkisto