AAMUPÄIVÄ ISIN KANSSAJa niin se koitti minullekin - ensimmäinen kerta lasten kanssa kolmestaan. Paniikissa mietin aamulla, että menenkö lasten babushkan luokse, vai soitanko naapurit apuun. Naapurit muualla, mummolaan lähteminen taas hirveä säätö. Päätin uskaltaa jäädä yksin.
Äitin tehdessä lähtöä asioille lapset antoivat ymmärtää, että ei tulla selviämään. Heti kun äiti lähti meillä olikin kaikki hyvin.
Voisin toki sanoa, että ansio on hyvin rauhallisen isin ja hyvän musiikin. Todellisuudessa lapset osaavat olla rauhallisia. Nellin edellinen teksti kaksosarjesta sai varmaan yhden lapsen vanhemmat hermostumaan. Kaikki perheet ja lapset ovat erilaisia, ja tilanteita on erilaisia. Minun vahtivuorolleni sattui hyvä hetki.


Normaalina päivänä olisi ollut turvallisinta lähteä kävelemään vaunujen kanssa, mutta onneksi sade pakotti jäämään lasten kanssa kotiin. Myös kylään lähteminen on toisaalta helpottava tekijä kun tulee enemmän hoitavia käsiä, toisaalta ei. Kahden lapsen tavaroiden kerääminen, ruokailun ajoittaminen, vaipan vaihto - enää ei lähdettykään kotonta vain Adiletet jalkaan työntämällä.Kotona on myös kaikki mahdolliset apuvälineet. Keinut, jumppapallot, turvaistuimet, musiikkivehkeet, iPad ja muu tavara ovat omilla paikoillaan nopeasti saatavilla.

Ja voi kyllä - THERE IS AN APP FOR THAT

Kuten kirjoittelin jo aiemmin, olen havainnut mielekkäiden asioiden tekemisen helpottavan kummasti lastenhoitoa. Mikä voisi olla nykypäivänä parempaa kuin puhelimessa aina mukana oleva, ja muihin laitteisiin synkronoituva sovellus? Tunnen ääretöntä mielihyvää mm. siitä, kun joku data siirtyy automaattisesti laitteelta toiselle.Mehän ei stressata hirveästi, mutta otetaan nykyisin aikaa syömisessä :) Todellisuudessa ladattiin vihdoin sovellus, joka auttaa muistamaan, onko lasta ylipäätään ruokittu, vai onko yön aikana syötetty vain toista kaksosta. Sovelluksessa monta muutakin ominaisuutta, mutta niihin palaan myöhemmässä postauksessa.Toinen elämämme pelastus on pölynimuri. Ihan niin varakkaita ei olla, että käytettäisiin 2000 watin imuria 24/7, joten siihenkin ladattiin sovellus. Uppoaa lapsiin kuin häkä noin 90 % tilanteista, ja rauhoittaa heidät. Sovelluksen hyvä puoli on se, että sitä on vähän helpompi kantaa mukana kuin oikeaa imuria.

Näitä aamupäiviä lisää, ja äidille lisää omaa aikaa. Hän on sen ansainnut. Tänäkään yönä en ihan aina jaksanut herätä. Anteeksi.

M

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Arkisto