AATOKSIA MINIEN VAATTEISTA


Ihan vaan hupsistakeikkaa satuttiin olemaan Helsingissä kun Mini Rodinin AW16 droppi julkaistiin. Ja muutenkin tarkoituksena oli suunnata Punavuoren Peikkoon. Ihan vaan kattelemaan.Ihan rehellisesti vielä raskausaikanakaan en oikein ymmärtänyt lastenvaatehulluja. Siis niitä, ketkä käyttää omaisuuden "siisteihin" lastenvaatteisiin, kyttää Facebookin kirppiksiä ja joiden lapset iästä riippumatta on puettu aina tiptop merkkikuteisiin.

Kun jossain vaiheessa vaatteiden hamstraaminen tuli ajankohtaiseksi, aloitin perus Henkkamaukalta ja Kappahlista. Nopeasti löysin tieni FB-kirppiksille, joista ostin ja huusin edullisesti paljon hyviä vähänkäytettyjä perusvaatteita. Positiivinen yllätys oli, miten paljon rahaa säästyi kun jaksoi metsästää hyviä käytettyjä vaatteita. Parhaassa tapauksessa kirppisten minikuteet on käyttämättömiä tai vain kerran pestyjä.
Meidän perheen väriskaalahan kulkee tunnetusti mustasta harmaan kautta valkoiseen. Itselläni on rehellisesti sanottuna alle kymmennen jonkin muun väristä vaatetta. Mineillekin alkoi kertyä paljon neutraaleja musta-harmaa-valkoisia vaatteita. Ei typeriä kuoseja, eikä varsinkaan räikeitä värejä.

Sitten se kuitenkin karkasi käsistä - nimittäin se kuuluisa mopo. Tutustuin siihen paljon puhuttuun Mini Rodiniin sekä suomalaisiin brändeihin. Jotenkin tässä vauva-arjen keskellä en edes tiedä missä vaiheessa minien vaatekaappi alkoikin täyttyä erilaisista kivoista kuoseista ja VÄREISTÄ. Heinäkuussa molemmille hankittiin Mini Rodinin välikausi- sekä talvihaalarit. Nyt jemmassa on myös talvilakit.

Saatan olla pinnallinen tässä asiassa, mutta vaikka päivä vietettäisiin täysin kotona neljän seinän sisällä, on päivä huomattavasti aurinkoisempi kun minit on puettu siististi. Kauniitahan he ovat vaikka vaippasiltaan, mutta kivasti mätsäävät vaatteet luovat arjen kaaokseen jotain järjestelmällisyyttä ja iloa silmälle.

Kaikkia ostoksia tehdessäni - tottakai tuplana kun käyttäjiäkin on kaksi - olen takonut takaraivooni jälleenmyyntiarvoa. "Nämä saa sitten myytyä eteenpäin". Nyt minien siirtyessä pikkuhiljaa seuraaviin kokoihin eletään jännän äärellä, kun alkaisi olla hetket laittaa pienempiä myyntiin. Milloinkohan siihenkin olisi aikaa.........Tähän saakka linjani on ollut, etten osta kalliimpia vaatteita normaaliin hintaan. Joku järki sentäs. Sitten tuli keskiviikkoaamu ja söpöt bambikuosit sekoittivat pääni (tai vielä enemmän M:n pään, sillä hän hyväksyi tämän kaiken) ja poistuin kaatosateeseen ostoskassin kera.

Vieläkään en tykkää väreistä. Vihaan yli kaiken ruskeaa ja violettia. Silti rakastuin noihin ruskeisiin ja violetteihin pikku bambeihin. Saa nähdä missä seilataan vuoden päästä.............N


1 kommentti :

  1. Moikka! Ihana tämä teidän blogi! Seuraan ja odotan aina innolla uutta postausta :)
    Itse odotan esikoistamme ja ajattelin aikaisemmin että puen vauvamme mustaan,valkoiseen ja harmaaseen. Kummasti on maku tässä muuttunut ja lipastossa on jo vähän väriäkin. Toki tulen yhdistelemään niitä mustan,valkoisen ja harmaan kanssa ettei tule liian kirjavaa. Teidän lapset on aina ihanasti puettu:)
    Mä voisin sit ostaa noi letttibodyt kun niistä luovutte ;) Niitä ei oikein saa enää mistään.Ei edes täältä Helsingistä :(

    VastaaPoista

Arkisto