MAMA JA PAPA LOMALLA
Kolme päivää poissa. KOLME PÄIVÄÄ. Kaksi yötä ja kolme pitkää päivää. Niin me lähdettiin M:n kanssa kaksin Tallinnaan.
Hyvästeltiin minit torstai-iltana nukkumaan menessä. En väitä, että tunnelma olisi ollut kovin haikea. Kahdenkeskinen loma tuli kyllä nimittäin ihan tarpeeseen. Taisivat sukulaiset sen tietää kun antoivat matkalahjakortin jouluna. Ja kielsivät ottamasta mukaan minejä. Ok, myönnän.
Perjantaiaamuna ennen minien heräämistä lähdimme ajelemaan kohti Helsinkiä ja Tallinnaa. Eihän sitä edes tajunnut, miten rento pelkkä ajomatka saattoi olla kun ei tarvinnut viihdyttää ketään, pelätä kakkahätää tai laskea kellosta ruoka-aikoja. Ihan vaan olla kahdestaan ja ajatella itseä. Sitä me tehtiinkin kolme päivää. Oltiin vaan, syötiin, juotiin, käveltiin ympäri Tallinnaa raikkaassa aurinkoisessa ilmassa ja käytiin välillä kylpylän puolella.

Pääsiäisen vuoksi joka paikassa oli melkolailla ruuhkaista, mutta sekään ei haitannut kun ei tarvinnut tuplarattaita lykkiä tai änkeä pienistä oviaukoista. Oli muuten ihan kiva jopa kävellä portaita kiertoteiden ja hissien sijaan!Lähtöpäivänä ei sunnuntaina oli kieltämättä jo täyteläinen olo. Irtiotosta oli saanut nauttia niin kauan, että kotiin palaaminen tuntui jo parhaalta ajatukselta. Ikävä alkoi jo olla ja toisaalta voimia oli keräilty jo tarpeeksi kohdataksemme kotona odottavat kaksi pikkuhirmua. Illalla minit olivat kyllä jo nukkumassa kun saavuimme, mutta järkkäilimme tuliaiset valmiiksi olkkariin odottelemaan seuraavaa aamua.Ja niin se aamu sitten tuli. Voi sitä jälleenkohtaamisen riemua. Ehkä kymmenen minuutin kuluessa tajusimme, että ei se reissu nyt mitään ihmeparantumista kroonisesta ruuhkavuosiväsymyksestä tuonut, mutta edes vähän pidempää pinnaa ja iloa touhuta. Tarina erikseen olisikin sitten tiistaina alkanut minien kapina viikonloppureissun jälkijunassa. Mutta jätetään se juttu sikseen :-D

PS. meillä oli oikeesti ihan hauskaa vaikkei riemu kuvista nyt välitykään...

-N-

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Arkisto